Home > Ontwikkeling

IT ontwikkeling en dagbesteding

Wil je grafisch vormgeven koppelen aan technische vaardigheden? Dan kun je je ontwikkelen tot WordPress webbouwer. Je volgt een opleiding om zelfstandig websites te kunnen ontwerpen en te bouwen. Daarna mag je een oefenwebsite maken en vervolgens aan echte opdrachten werken. Wil je liever programmeren? C#, Python, CSS, Java, HTML en PHP zijn programmeertalen waar onze ‘Meewerkers’ in programmeren of leren programmeren via online zelfstudie met certificaat. Als je deze programmeertalen beheerst, kun je apps of programma’s maken. Natuurlijk kun je je bij ons ook ontwikkelen als game developer. Van het bedenken van een game en het vormgeven daarvan tot het programmeren. Je volgt eerst een online cursus in een programmeertaal en eventueel een grafische cursus om de game mooi vorm te geven.

Multi Media ontwikkeling en dagbesteding

Bij ons kan je een opleiding Photoshop, Illustrator of InDesign volgen. Je kunt daarmee logo’s, visitekaartjes, brochures of nieuwe huisstijlen ontwerpen. Ook kun je leren een nieuwsbrief, een magazine, website of advertentie vorm te geven, zowel digitaal als gedrukt. Natuurlijk kan je je ook storten op 3D-ontwerpen met Blender of op video editing. Eenmaal per week op de vrijdag gaat er een groep op pad met de fotocamera en kan je eventueel daarna je eigen foto’s bewerken op de computer.

Trainingen

Meewerken geeft psycho-educatie, assertiviteitstraining en sociale vaardigheidstraining op onze vestigingen in Soest en Zeist. Het voordeel hiervan is dat je niet extern naar een behandelcentrum moet maar deze trainingen in je vertrouwde omgeving met vertrouwde begeleiders kunt volgen. Er kan een kleine eigen bijdrage voor de lesmaterialen worden verwacht.

Activiteiten

Binnen de dagbesteding zijn er wisselende activiteiten waaraan je mee kunt doen. Zo is er een wandelgroep, een themagesprek, een creatieve activiteit en een groep die Dungeons & Dragons speelt. Als je wil meedoen en er plaats is dan kun je aan een activiteit deelnemen. Op de vrijdagmiddag is er een wisselend aanbod van activiteiten onder de noemer ‘vrijdagmiddagborrel’. Je kunt je hiervoor opgeven als je hieraan mee wil doen.